PELOTON

Music Theater with Rosa Ensemble, april-july 2015

Bruisend muziektheater rondom de racefiets

Voor muzikale fietsliefhebbers speelt het Rosa Emsemble tot en met 5 juli de voorstelling ‘Peloton’ in het Mirliton Theater Utrecht. Geen enkel onderdeel van de fiets blijft muzikaal onbenut wanneer het gevecht om Parijs, de vier truien en na afloop een dikke pakkerd van de rondemiss in beeld worden gebracht. De spelers Florian de Backere, Mike Rijnierse, Peter Jessen en Daniel Cross plotten op indrukwekkende wijze de sfeer binnen het peloton.

Blikvangers tijdens de show zijn de vier racefietsen op het podium, die met behulp van strijk- en trommelstokken in worden gezet als muziekinstrument. Ook fietskettingen, tandwielen, een klarinet en een contrabas geven het stuk op originele wijze kleur. Wie denkt dat 35 minuten te kort zijn om een compleet beeld te geven van de sport, vergist zich. Ook de onderwerpen doping, verzuring, adrenaline en de bekende steek in de zij komen op ludieke wijze in het stuk voor.

De knusse indeling van het theater zorgt voor extra dimensie, die maakt dat het publiek zeer meeleeft met de gebeurtenissen op het podium. De mannen van het Rosa Ensemble zijn begaafd in het creëren van een eigen genre; theater met humor, kennis en inlevingsvermogen. Na afloop besef je als publiek niet dat je ‘slechts’ een half uur hebt genoten van dit unieke stuk theater.