Mesh

Op het Jaarcongres ECP organiseert ECP voor de tweede maal een technologie-kunstexpositie. Tevens wordt er weer, in samenwerking met de Fusie, de Icarus Award uitgereikt met als thema: ‘De informatiesamenleving: de droom of de val van Icarus’. Dit jaar vindt de expositie plaats in het hart van de Fokker Terminal, Den Haag.

P1250502

Mesh is an audiovisual installation designed especially for the ECP conference, by Mike Rijnierse and Rob Bothof. The Work consists of eight cylindrical audio-/ light objects. Mesh is a cluster of autonomous instruments, which perform an evolving algorithmic choreography.

Hoe kunnen wij de kunsten betrekken om de toekomst van onze informatiesamenleving te bevragen en de ethische vraagstukken proberen te duiden? Zowel kunst, filosofie als wetenschap geven een visie op het individu en de informatiesamenleving waarin wij leven. Beide hebben een nieuwsgierigheid voor wat er in de wereld gebeurt en baseren zich op creativiteit en vindingrijkheid om onze informatiesamenleving van reflectie en innovatieve ideeën te voorzien.

Participants: Patrick Tessets, Alex Verhaest, Frederik De Wilde, Rob Bothof and Mike Rijnierse, Jelle Sturkenboom en Donald Dingemanse, Jeroen van Loon, Vincent Hoenderop

P1220977
Mesh at Fokker Terminal 2016

P1290140
Mesh at Sounds of Silence Festival 2017